Přejít k hlavnímu obsahu
MartinMatej

O Adresáři farmářů se mluví i mezi kuchaři a kuchařkami, influencery a všelikde jinde. Co o nás říkají?

Například Markéta Pavleje (Šimrová), autorka Kitchenette, píše: „Jak se blíží jaro, zase mě začínají více zajímat farmářské bedýnky a co naše matička země v dobrých rukách dokáže úžasného a chutného stvořit. A tak jsem našla Adresař Farmářů, je to místo, které sdružuje všechny ověřené farmy a stojí za nimi Hnutí Duha. Funguje jako taková aplikace, která Vám pomůže najít dostupné farmáře ve vašem okolí. Pak si můžete produkty v podobě čerstvého ovoce, zeleniny, mléka, masa či sýrů, nakoupit přímo „ze dvora“ pomocí bedýnek a také ,KPZ´.”

Své místo si našel i na Vegmanii ve článku „Mrkev od hlíny a voňavá rajčata – potraviny od malých farmářů jsou jídlem i životní filosofií“. Navíc se dozvíte víc o samosběru, KPZ nebo prodeji ze dvora.

Anebo ma slowfood.cz: „Adresář farmářů je šikovná aplikace, která vám pomůže najít producenta ovoce, zeleniny, masa, sýrů a dalších potravin ve vašem okolí. Produkci lze pak nakoupit přímo, jak se říká, “ze dvora”, pomocí bedýnek nebo nově také skrze KPZ – nikoliv krabičku poslední záchrany, ale komunitou podporovaného zemědělství.“

Chtěli byste Adresář také zviditelnit? Klidně nám napište a dáme něco dohromady.

e

Financováno z programu Evropské unie IMCAP. Obsah tohoto článku představuje pouze názory autora, který za něj nese výlučnou odpovědnost. Evropská komise nepřijímá žádnou odpovědnost za použití informací, které obsahuje.